Luni

S-a decis, se scoate subvenţia de la încălzire. Singura care nu s-a arătat afectată e Tanti Zoe pensionara. "Lasă, maică. Nu pot ei scumpi gigacaloria cum pot eu închide caloriferele". "Dar cum o să rezistaţi la iarnă?". "La mine e chestie de cochetărie. Stau în frig şi îngheţ. Uite aşa voi ajunge cea mai ţeapănă femeie din bloc!".

Marţi

Congresul Naţional al Diabeticilor s-a ţinut la noi. Nici nu mă mir. Medicul de famile mi-a explicat: "Dacă limita maximă la glicemie pe ţară e 110, la noi e normal să avem 250. Şi la colesterol, la noi e permis să avem dublul valorii normale". "Care-i explicaţia?". "Păi la ce regim alimentar avem, se miră străinii că nu murim înainte de a apuca să ne reproducem".

Miercuri

12 Adelina Coste_jurnal.jpgNoua subprefectă părea uşor încurcată. "Nu vă văd prea veselă. Nu trebuie să vă faceţi probleme, la ce prestaţie a avut predecesorul sigur veţi fi cu 12 clase peste el", am liniştit-o. "Nu de asta îmi fac probleme. Dar soţul e foc de gelos, şi a citit în presă că voi fi sub prefect". "Păi nu i-aţi explicat că e vorba de funcţie?". "I-am spus, dar el susţine că funcţia creează organul".

Joi

Tanti Ana, cea mai tare ecologistă din ţară, mi-a povestit despre tunul de la Roşia Montană. "Exploatarea e o tâmpenie. Numai că oamenii politici trebuie să dea verde la proiect după ce şi-au luat tainul". "Dar oare altă tehnologie nu se poate utiliza decât cea cu cianură?". "Ar utiliza guvernanţii şi Cyclon B, dar nu mai au de unde să-l procure".

Vineri

Vio către Ghusi: "Tu ţi-ai asigurat casa contra cutremurului?". "Nu-s nebun. De când am descălecat, acum 1000 de ani, noi n-am avut aşa ceva". "Şi nici contra inundaţiilor n-ai făcut asigurare?". "Noi n-am avut inundaţii de 1000 de ani, de când am descălecat". "Şi atunci împotriva cui vrei să faci asigurare?". "Ţi-aş spune eu, dar iar o să mă faci iredentist".

Sâmbătă

Băieţii de la agenţia de pază şi protecţie "Pumnii mei minte nu are" s-au bulucit la Primărie. Şeful lor, un adevărat pachet de muşchi ţigănesc, mi-a spus: "După atâţi steroizi, s-a umflat sămânţa în noi". "Tot nu înţeleg". "Am auzit că se face o Poştă la Primărie şi sunt câteva exemplare acolo, aşa că ne-am băga şi noi".

Duminică

Am fost la Târgul Fermierilor. Nişte ţărani, domnule, nişte ţărani.