Radio Transilvania Oradea lansează în eter o nouă emisiune. Talk show-ul "Firu-n 4", moderat de jurnalistul orădean Andrei Şandor, va fi difuzat în fiecare marţi, de la orele 16:10, imediat după buletinul de ştiri şi va dura până la orele 17. Premiera va avea loc marţi, 13 octombrie.

Emisiunea "Firu-n 4" îşi propune să aducă în prim plan chestiuni punctuale, importante pentru ascultători prin efectele pe care le produc sau le vor produce în perioada imediat următoare. "Am pornit de la ideea că un astfel de talk-show lipseşte din presa locală. Nu vom discuta doar de dragul de a ne afla în treabă", susţine realizatorul. Andrei Şandor promite că va fi foarte selectiv cu invitaţii, în studio urmând să fie ajungă doar "oameni care ştiu ce au de spus şi care ştiu cum să spună ceea ce au de spus".

Fiecare ediţie va avea un invitat diferit şi o tematică specială. Ascultătorii pot participa în direct la emisiune şi chiar sugera teme de discuţie la numărul de telefon 0259-467.898 şi prin la SMS 0741-777.888, ambele cu tarif normal.

Jurnalistul, cunoscut pentru pasiunea pentru muzică şi cunoştinţele în domeniu, a specificat pe contul personal de Facebook că emisiunea nu va avea componente muzicale, dar că nu exclude un show nocturn pe această temă, în cazul în care i se va propune.

Pentru Andrei Şandor, noua emisiune "Firu-n 4" înseamnă nu doar un nou proiect jurnalistic, ci şi întoarcerea la rădăcinile sale din presă, radioul, după o absenţă de 10 ani. Şandor şi-a început activitatea în mass-media la Radio Sonvest în anul 1995 şi a continuat sub titulatura Naţional FM. A trecut şi pe la Radio Mix FM, iar în prezent este redactor la portalul de ştiri Bihor Ştiri. În anii 1996-1997 a realizat o emisiune la Radio Bocage din Moulins, Franţa.

Radio Transilvania se recepţionează în Oradea pe frecvenţa 97,2 FM, dar şi în localităţile Aleşd, Salonta, Marghita şi în împrejurimi. Emisiunea "Firu-n 4" va fi retransmisă şi la Radio Transilvania Baia Mare, dar şi online pe www.radiotransilvania.ro.