Bihoreanul Horia Dumitraş, care în ultimii ani a relatat ca jurnalist independent evenimentele din judeţ, mai ales pe cele din zona Beiuşului, a murit joi seară, internat în secţia ATI-Covid a Spitalului Judeţean din Oradea, unde a ajuns după ce a dezvoltat o formă severă a virusului SARS-CoV-2.

El suferea de comorbidităţi, nu era vaccinat anti-Covid și a amânat momentul prezentării la spital, tratându-se acasă.

Jurnalistul avea 52 de ani, era căsătorit şi avea doi copii. 

Descris de prieteni ca fiind un om sufletist și dedicat, Horia Dumitraş şi-a obişnuit urmăritorii cu relatări "la cald", pe Facebook, de la diferite evenimente din judeţul Bihor, acordând o atenţie deosebită comunităţilor mici şi problemelor acestora, pe care le punea pe tapet, cu grijă pentru detalii. 

Între altele, el a realizat mai multe transmisiuni live din Băiţa, arătând problemele cu care s-au confruntat minerii care s-au blocat în subteran, iar unii au făcut greva foamei cerându-şi dreptul la muncă. De asemenea, a făcut reportaje din Tărcaia, unde a vorbit cu sătenii ale căror terenuri cu sere urmau să fie expropriate pentru realizarea centurii ocolitoare a Beiuşului. 

La începutul anilor 2000, Horia Dumitraş şi-a lansat propria televiziune, TVD. De asemenea, o perioadă, a editat un săptămânal în Ştei, numit "Graiul Bihorenilor". Ulterior, jurnalistul s-a implicat în comunitatea din Ştei, devenind consilier local. 

De câţiva ani, el s-a întors în mijlocul evenimentelor, transmiţându-le pe cele mai importante în direct, fiind foarte prompt în relatarea lor. Horia Dumitraş a colaborat deseori, pe anumite subiecte, cu presa locală, inclusiv cu BIHOREANUL.

Condoleanțe familiei!

Urmăriţi unul dintre reportajele semnate de Horia Dumitraş: