135 de piese au fost înscrise de artişti precum Lora, Robert Turcescu, Luminiţa Anghel şi Elena Cârstea în cursa pentru desemnarea reprezentantului României la concursul Eurovision 2013, scrie Mediafax. Perioada de înscrieri s-a încheiat duminică, iar în acest an în competiţie au intrat cu 37 de piese în plus faţă de anul trecut.

Jurnalistul Robert Turcescu s-a înscris în competiţie alături de trupa sa, "Casa presei", alături de care a mai susţinut recitaluri în ţară, dar a apărut şi în show-uri TV.

Dacă vor trece de etapa preliminară, pe scena concursului ar mai putea urca Electric Fence, Cezar Ouatu, Daniel Robu, Liviu Mititelu, Alin Văduva şi Naomi.

Potrivit lui Dan Manoliu, de miercuri, 6 februarie, vor începe primele audiţii ale melodiilor înscrise. Membrii juriului se vor deplasa, pe rând, la Iaşi (6 februarie), Cluj (8 februarie), Timişoara (10 februarie), Craiova (12 februarie) şi Bucureşti (14 februarie), pentru a asculta live interpreţii care vor intra în concurs.

Pe 18 februarie vor fi anunţaţi semifinaliştii selecţiei naţionale a Eurovision 2013, potrivit site-ului TVR.

TVR va dedica şi anul acesta două zile semifinalelor (23 şi 24 februarie), la fiecare dintre acestea urmând să participe câte 12-14 melodii. Cele mai bune şase din fiecare semifinală, alese de juriul de specialitate, dar şi prin voturile telespectatorilor, vor intra în faza finală. Ponderea televotului este de 50%, la fel ca în cazul votului juriului. Finala naţională, la care participă cele 12 piese, va avea loc în data de 9 martie.

(sursa: mediafax.ro)