Devenit unic preşedinte al ALDE Bihor după suspendarea lui Traian Bodea, Ciprian Blejan a susţinut, vineri, prima lui conferinţă de presă, alături de unul dintre vicepreşedinţii filialei, Dorin Corcheş.

În cadrul acesteia, Ciprian Blejan a dorit să sublinieze că nu există animozităţi între actuala conducere a ALDE Bihor şi fostul co-preşedinte Traian Bodea. "Nu există nicio problemă personală a noastră cu domnul Traian Bodea. Aceasta a fost o măsură pe care a luat-o Biroul Naţional şi care n-a fost luată doar în cazul lui", a spus Blejan.

După cum BIHOREANUL a scris, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Bihor a fost suspendat, la jumătatea lunii februarie, din funcţiile politice pe care le deţinea în ALDE, inclusiv din cea de co-preşedinte al filialei Bihor, pe o perioadă de şase luni, după ce nu şi-a plătit cotizaţia către filiala naţională, aducând datorii de câteva mii de lei.

Totodată, Blejan a spus că "organizaţia este în continuare unită, nu există fisuri în partid". Întrebat de BIHOREANUL dacă este adevărat că între membrii din conducerea judeţeană şi Bodea au existat probleme din cauza faptului că vicele de la CJ nu s-ar fi consultat cu aceştia în deciziile pe care le-a luat, Blejan n-a negat. "Au existat unele discuţii, dar nu grave", a spus acesta, subliniind, însă, că nu acestea au fost la înlăturarea lui Bodea.

Noul preşedinte al ALDE Bihor a spus că se va concentra pe creşterea filialei şi înfiinţarea de noi filiale locale. El a spus că s-a creat "un Birou de lucru", restrâns, format din 21 de persoane, care să coordoneze programele şi proiectele partidului. Blejan i-a enumerat pe colegii lui din acest birou, între aceştia numărându-se secretarul coordonator al filialei Ioan Oprean şi vicepreşedinţi Dorin Corcheş, Claudiu Gligor, Julien Mateaş, Gheorghe Cuc, Ioan Mintaş, Ovidiu Dăescu, Gheorghe Pintea şi Florian Cuc.

În aceeaşi conferinţă de presă, Corcheş a vorbit despre plecările membrilor ALDE la noul partid Pro România, lansat în Bihor de fostul secretar general al ALDE, Octavian Bara. "Au plecat vreo 10 persoane. Este vorba de simpli membri, nu de aleşi sau de oameni cu funcţii de conducere în partid. Filiala noastră se dezvoltă în continuare", a spus Corcheş.

Totodată, Corcheş, care ocupă funcţia de vicepreşedinte al Administraţiei Fondului de Mediu, a vorbit despre faptul că, în această primăvară, va fi lansată prima sesiune în care se va acorda ajutor de stat pentru transportul combinat de tip RO-LA. Prin această schemă de ajutor se stimulează trecerea transportului de marfă dinspre transportul rutier către calea ferată, în scopul reducerii emisiilor de CO2. Transportatorilor care vor depune solicitări în acest sens li se va deconta 60% (fără TVA) din cuantumul facturilor de transport.