Veste bună pentru farmacista şefă din Spitalul Marghita, Balogh Eva, trimisă în judecată în decembrie 2021 fiindcă şi-a făcut firmă de îngrijiri la domiciliu cu sediu fictiv în spital şi a decontat sute de servicii medicale pe care, în realitate, nu le-a prestat niciodată.

După doi ani de amânări, judecătorul - la cererea avocatului femeii - a schimbat încadrarea juridică a celor 425 de decontări fictive din fraude informatice în înşelăciuni, chit că se vedea şi din spaţiu că răspunderea pentru această din urmă infracţiune s-a prescris şi, așadar, escroaca nu mai putea fi condamnată.

Constatarea a făcut-o chiar procurorul de şedinţă la termenul din august al procesului, motiv pentru care a fost nevoit să ceară încetarea procesului penal.

Urmarea? Farmacista va rămâne cu cazierul curat şi, la cât de înţelegătoare e Justiţia cu unii, n-ar fi deloc de mirare să scape şi de plata pagubei de 301.325 lei, contravaloarea serviciilor medicale pentru care a încasat bani de la CAS fără să le fi prestat. Şi, de ce nu, s-o ia de la capăt...
 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!