BIHOREANUL a prezentat, săptămâna trecută, cazul incredibil al pedofilului Augustin Varga, mângâiat de Justiţia bihoreană cu o condamnare cu suspendare după ce şi-a violat şi şi-a lăsat însărcinată fiica vitregă de 12 ani, pe motiv că mama fetei nu mai putea rămâne grea, iar lui îi trebuiau neapărat copii.

Verdictul a fost dat de Curtea de Apel Oradea, iar acum Bihorel a aflat şi componenţa completului de judecată, şi modul în care şi-a motivat hotărârea.

Actualul şef al Secţiei Penale, Olimpiu Berindei, şi judecătoarea Denisa Vidican şi-au justificat mărinimia pe 10 rânduri, prin faptul că individul se afla la prima abatere, şi-a recunoscut fapta şi, ca atare, o pedeapsă cu suspendare "este în măsură să contribuie la realizarea scopului preventiv, educativ şi coercitiv prevăzut de lege".

Atât că, în timp ce magistraţii îl dădeau pe infractor spăşit şi recuperabil, Varga era deja anchetat, din nou, pentru că a continuat să-şi violeze fiica vitregă, chiar în timp ce era judecat pentru prima faptă. Semn că magistraţii au judecat pe genunchi dosarul, fără măcar să-l frunzărească. Măcar de-ar fi fost prima oară...