Greva din Justiţie s-a suspendat, vacanţa judecătorească s-a terminat, dar magistraţii din Bihor au găsit o nouă metodă de a fenta munca.

Bihorel a constatat că nici bine nu s-au reluat dezbaterile, că procesele se şi amână, rând pe rând, judecătorii invocând hotărârea din iulie a CSM în care se recomandă normarea muncii în instanţele de judecată.

Adică fiecare complet să soluţioneze maximum 40 de dosare pe lună, să nu care cumva să se epuizeze de atâta muncă, pentru că salariile babane şi sporurile de tot felul nu-s de ajuns ca să-i stimuleze. Iar amânările nu sunt de câteva zile, ci de luni!

Aşa a ajuns ca un proces de crimă să fie amânat până în prag de Crăciun, iar o acţiune pornită de un pensionar pentru recunoaşterea grupei superioare de muncă să primească termen pentru luna ianuarie a anului viitor.

Judecătorii îşi fac astfel propriile legi, ignorându-le pe cele care, printre altele, îi obligă să nu tărăgăneze procesele cu anii. Până să se lămurească situaţia, Bihorel îi urează sănătate şi viaţă lungă bihoreanului ajuns în proces pentru dreptul său la pensie, căci pare-se că va îmbătrâni pe holurile instanţelor...

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!