Primăria Oradea a câştigat definitiv procesul intentat în 2020 de fostul consilier local UDMR Kirei Melinda pe tema alocaţiilor plătite de părinţii copiilor de creşă, anunţul fiind făcut joia trecută de primarul Florin Birta în încheierea şedinţei de Consiliu Local.

Iniţial, Kirei câştigase la Tribunalul Bihor procesul în care susţinea că părinţii ar trebui să plătească o alocaţie de doar 96 lei pe lună, nu 381 lei, cât percepea Primăria.

Anul acesta, însă, pe 19 ianuarie, Curtea de Apel Oradea a dat câştig de cauză municipalităţii, printr-o decizie definitivă şi executorie. Kirei a fost obligată la plata sumei de 730 lei reprezentând valoarea unei expertize independente utilizate la Tribunal, care nu i-a mai folosit însă la nimic la Curte.

Aici, juriştii Primăriei au schimbat strategia şi nu au mai susţinut că UDMR-ista nu are dreptate, ci au invocat că reclamanta nu are calitate procesuală, căci nu se numără între cei 400 de părinţi afectaţi. Iar magistraţii le-au dat dreptate.

De parcă, împărţiţi între locul de muncă şi îngrijirea micuţilor, părinţii ar avea timp şi bani de pierdut într-un proces cu Primăria, mai ales când aceasta are jurişti care se pricep aşa de bine la chichiţe...