Justiția băștinașă se mișcă la fel de iute ca ochiul mortului, chiar și când în joc sunt proiecte de interes public cu valori imense, cum e cel pentru construirea Inelului Rutier Metropolitan al Oradiei de către Consiliul Județean Bihor, cu 150 milioane lei din Programul Național de Investiții Anghel Saligny.

După ce 21 de proprietari din Cheriu, nemulțumiți că traseul șoselei le traversează niște terenuri agricole, au deschis un proces împotriva CJ Bihor, iar în primă instanță Tribunalul Cluj le-a respins acțiunea în vara anului trecut, la jumătatea lunii decembrie Curtea de Apel Cluj Napoca a întors sentința, dispunând anularea a trei Hotărâri ale CJ Bihor.

Atât doar că nici până în ziua de azi magistrații nu au trimis motivarea, pentru ca administrația județeană să știe ce are de făcut pentru a ajusta traseul șoselei, așa că a oprit lucrările din Cheriu și a cerut oficial Curții să-i trimită motivarea.

Nu doar că n-a primit-o nici așa, dar n-a căpătat nici măcar un răspuns care s-o „lumineze” cam când ar putea veni. Poate că, după Crăciun, trebuie să treacă și Paștele până să iasă, așa că șoferii care ar vrea să se dea pe centura metropolitană n-au decât să spere că nu va fi la Paștele Cailor...

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!