Favorizare pe faţă a judecătorului Ovidiu Galea, acuzat de fals în declarații pentru că nu a spus că este mason şi sancţionat în primă instanţă cu un simplu avertisment. Procurorii Parchetului Curţii de Apel Timişoara nu au făcut apel în cazul acestei sancţiuni bânde, portalul G4Media insinuând că măsura ar fi fost influenţată de Secția pentru investigarea infracțiunilor din Justiție, datorită simpatiilor PSD-iste ale magistratului.

Secția pentru investigarea infracțiunilor din Justiție (SIIJ) s-a opus declarării apelului față de sentința de achitare a judecătorului Ovidiu Galea dispusă de Curtea de Apel Timișoara, au declarat pentru G4Media.ro surse judiciare, coroborate cu un răspuns oficial al Parchetului Curții de Apel Timișoara.

Potrivit unui răspuns al Parchetului din Timişoara, publicat de portal, procurorii au apreciat că, în ce-l priveşte pe Galea, „soluţia dispusă de instanţă este legală şi temeinică”. Ziariştii observă însă, că faţă de achitarea celorlalţi inculpaţi, în funte cu fostul șef al Poliției Române, chestorul Liviu Popa, Parchetul a formulat apel față de sentința de achitare.

Atât Popa - care, în plus, a fost inculpat şi pentru mai multe fapte de corupţie -, cât şi Galea au fost acuzaţi de fals în declarații pentru că nu au spus în declarația de interese că sunt masoni în cadrul Lojii Masonice a Țării Crișurilor.

„Surse judiciare au completat răspunsul Parchetului Curții de Apel Timișoara și au explicat că SIIJ s-a opus declarării apelului față de judecătorul Galea”, scrie G4Media, care aminteşte în context că, pe perioada cât a fost suspendat din magistratură, fiind judecat în dosarul masonilor, judecătorul Galea a fost șef de cabinet al secretarului de stat Lilla Boglarka Debelka din Ministerul românilor de pretutindeni în Guvernul PSD.

Totodată, jurnaliştii fac legătura între faptul că Ovidiu Galea a fost de nenumărate ori în studiourile Antenei 3 unde s-a plâns față de ”abuzurile” DNA Oradea, iar acum procurorii de la DNA Oradea sunt anchetați de SIIJ, după ce în spațiul public a apărut înregistrarea în care vorbeau de întocmirea unor dosare penale unor judecători ”ca să bage frica în ei”. De altfel, dosarul masonilor a fost instrumentat chiar de Ciprian Man, fost șef al DNA Oradea, revocat între timp din DNA și anchetat de SIIJ pentru presupuse abuzuri.

G4Media aminteşte, citând BIHOREANUL, şi faptul că actualul judecător Ovidiu Galea a fost ofițer al Securității comuniste înainte de Revoluție, apoi ofițer al celebrei UM0215 (Doi și-un sfert), serviciul secret al Ministerului de Interne, şi procuror.

Surse judiciare au explicat pentru G4Media.ro că procurorii SIIJ nu au dorit ca decizia de achitare a Curții de Apel Timișoara să fie atacată cu privire la judecătorul Ovidiu Galea pentru a se evita un verdict al Înaltei Curţi în chestiunea falsului în declarații la magistrații care nu și-au declarat apartenența la lojile masonice, deşi erau obligaţi să o facă.

Citiţi pe aceeaşi temă: „Fraţi” iertaţi: Cum a scăpat chestorul Liviu Popa, fostul şef al Poliţiei Bihor, de acuzaţiile de corupţie