În dosarul în care fostul ministru Teodor Atanasiu este acuzat că a cumpărat voturi la scrutinul de 29 iulie, procurorii arată că fraudarea referendumului era condusă din sediul PNL de un interlop din Ardeal, Bogdan Măgurean, zis Kamaz, membru al clanului Neguş din Oradea, potrivit publicaţiei Gândul.

Potrivit aceleiaşi surse, procurorii susţin că Bogdan Măgurean a organizat adevărate "trupe de intervenţie" care aveau ca sarcină cumpărarea de voturi şi fraudarea referendumului. În dosarul DNA Cluj, Bogdan Măgurean este acuzat de cumpărare de influenţă şi mită electorală.

Atanasiu, fiul vitreg al ministrului Dobriţoiu, Dumitru Samson şi Kamaz ar fi organizat împreună întreaga operaţiune. Procurorii mai arată că Dumitru Samson i-a promis interlopului Kamaz că îi va facilita diverse contracte cu ministerele Guvernului Ponta. Contractele urmau să fie încheiate cu firma de pază a interlopului Bogdan Măgurean. "De asemenea, s-a mai stabilit că, în schimbul sprijinului acordat, învinuitul Samson Dumitru i-a promis învinuitului Măgurean Bogdan că va utiliza influenţa de care se bucură la nivelul ministerelor şi îi va influenţa pe funcţionari să acorde contracte firmei de pază şi protecţie reprezentate de Măgurean Bogdan", se arată în comunicatul DNA.

Contactat de Gândul, preşedintele PNL Cluj, senatorul Marius Nicoară, a declarat că nu îl cunoaşte pe Bogdan Măgurean. "Nu am auzit niciodată de Bogdan Măgurean, în viaţa mea nu am auzit de el", a declarat Marius Nicoară. Senatorul a admis însă că pe 29 iulie după-amiază la sediul PNL de pe strada Eroilor din Cluj-Napoca s-a prezentat Dumitru Samson. "Eu eram în teritoriu, vizitam secţiile de votare din comune. Am primit un telefon că domnul Samson a venit la sediul PNL. Am plecat spre Cluj-Napoca unde în sediu era şi domnul Samson. El este pe partea tehnică. A venit însoţit de câţiva colegi. Noi nu le-a cerut certificatul de interlopi. Nu le-am cerut nici carnetul de partid. Ştim sigur că nu sunt membri PNL Cluj, că pe ăia îi cunoaştem. Noi nu am văzut nici un fel de activitate suspectă în sediul PNL", a declarat Marius Nicoară care a preciziat că nu a fost încă citat la DNA.

Kamaz este originar din Sălaj, dar că şi-a "clădit" un nume în lumea interlopă din Oradea. Bogdan Măgurean membru al clanului Neguş din Oradea. Din acest clan ar face parte şi Alexandru Bundea, fratele fotbalistului Zeno Bundea, mijlocaşul echipei Luceafărul Oradea. Pe 4 iulie, Tribunalul i-a emis o sentinţă de fond într-un dosar în care membrii clanului Neguş erau acuzaţi de tentativă de omor şi vătămări corporale grave. În acest dosar, mai mulţi membri ai clanului au primit amenzi penale, iar faţă de Kamaz instanţa a dispus disjungerea cauzei pe latura civilă.

În 2010 Bogdan Măgurean l-a provocat pe luptătorul K1 Alexandru Lungu la o luptă, însă el nu s-a mai prezentat la meci.

De curând, BIHOREANUL a scris cum Bogdan Măgurean, aflat la mare alături de Romi Neguş, a ieşit şifonat dintr-o confruntare cu Alex Stoica, zis Bombardierul, confruntare pe care a provocat-o.