În weekend s-a desfăşurat a XIX-a ediţie a Campionatului Naţional de Karate Tradiţional pentru secţiunile de juniori, tineret şi seniori. La concurs au participat 196 de sportivi, reprezentanţi a 27 de cluburi sportive din ţară.

Printre finaliştii campionatului s-au numărat şi sportivii C.S. UAMT - Universitatea Agora, antrenaţi de Pavel Vancea, care au obţininut două titluri de campioni naţionali: sportivul Raul Tudorică şi-a adus aportul pe deplin, unul fiind la kata individual, iar celălalt la proba de enbu mixt, alături de Sandru Brigita. Ambele titluri au fost la secţiunea Tineret.

Totuşi, antrenorul sportivilor bihoreni are un regret. "Speram să aducem pe lângă cele două titluri încă două. Aveam şanse, mai ales că la proba de kumite echipe, ne-a lipsit puţin să câştigăm. Accidentarea lui Ioana Tivadar, care a suferit o entorsă la genunchi la săritura din finala de kata echipe, ne-a dezavantajat. Majoritatea sportivilor noştri au trecut la seniori şi mai au de înfruntat sportivi de marcă şi cu mare experienţă. Astfel, medaliile lui Bernath şi Tivadar de la probele de fukugo pot fi catalogate de bun augur", a afirmat Pavel Vancea.


Alte titluri obţinute de sportivii bihoreni au fost:

Locul II, Vicecampioni Naţionali:

Raul M. Tudorică şi Matei Mirel - Enbu masculin de seniori
Mirel Matei, Raul Tudorică, Bernath Csaba - kumite echipe seniori
Mirel Matei, Raul Tudorică, Bernath Csaba - kata echipe seniori

Locul III, medalii de bronz:

Brigitta Şandru - kumite individual tineret
Ioana Tivadar - fukugo feminin, seniori
Bernath Csaba - fukugo masculin, seniori

Locul IV:

Mirel Matei - kata individual, seniori
Melania Mîndru, Ioana Tivadar şi Brigitta Şandru - kata echipe, seniori

Darius Cornean