Întors acasă după un periplu de 14 ani prin lumea culinară din Germania, Austria şi Elveţia, un orădean a deschis, nu departe de centrul urbei, alături de un partener elveţian, Karpaten Bistro Haus, un restaurant unde oaspeţii se pot delecta cu preparate culinare specifice bucătăriei româneşti, dar şi din gastronomia maghiară, germană şi elveţiană. 

"În timpul pandemiei, mi-am dat seama că vreau să mă întorc acasă. Am adus cu mine câte ceva din preparatele şi reţetele pe care le-am învăţat acolo", spune Bruce Banciu, care a deschis noul restaurant din Oradea alături de elveţianul Jan Sulser. 

Karpaten Bistro Haus a fost inaugurat în luna aprilie a acestui an pe strada Tudor Vladimirescu nr. 77/A. Restaurantul primeşte oaspeţi în orice moment al zilei, dar poate şi găzdui, într-o sală separată, diferite mese festive şi evenimente. 

Ce găsiţi la Karpaten Bistro Haus? De la sarmalele tradiţionale româneşti, despre care patronul spune că sunt gătite "ca la bunica acasă", la mâncăruri mai puţin obişnuite pentru orădeni. Între acestea se numără Schweinebraten, adică friptură de porc tradiţională bavareză, salată elveţiană şi şniţel vienez. 

Mai mult, la Karpaten Bistro Haus, gazdele îşi vor aştepta oaspeţii şi cu un alt preparat elveţian, cunoscut în toată lumea, şi anume fondue. Preparatul este de fapt brânză (din sortimentele Gruyère, Vacherin sau Emmenthal) topită într-un recipient special, care rămâne pe masă. Elveţienii scufundă bucăţele de pâine în brânza topită, dar fondue se savurează şi cu fructe, cum ar fi mere sau pere. "Este un preparat pe care-l mâncăm mai degrabă toamna şi iarna. Este un moment în care toată familia se adună în jurul mesei", spune Jan Sulser. 

În perioada următoare, Karpaten Bistro Haus va organiza seri de degustare de fondue, dat fiind că preparatul se găseşte rar în restaurantele româneşti. 

De asemenea, restaurantul situat pe strada Tudor Vladimirescu pune la dispoziţia oaspeţilor şi meniul zilei, cu preparate ca gulyas, tochitură, Bernerwurst, ciorbe româneşti, ba chiar şi diferite sortimente de paste şi de pizza. Un meniu care include două feluri de mâncare, plus desert, costă 17 lei. 

Pentru comenzi de minimum 35 de lei, angajaţii restaurantului fac livrări la domiciliu. Numerele de telefon pentru comenzi sunt: 0751.83.33.31, 0752.681.316 şi 0753.958.940. Karpaten Bistro Haus îi aşteaptă pe gurmanzi de luni până sâmbătă, între orele 10 şi 02. 

(advertorial)