Liderul UDMR, Kelemen Hunor, şi-a îndemnat colegii de partid să analizeze noul program de guvernare propus de PSD-ALDE, pentru că "toate aceste acorduri sunt pe termen lung", după cum a spus acesta, sâmbătă seară, la un eveniment al tinerilor din Uniune.

"A citit cineva programul de guvernare? Ştiu că Balint l-a citit şi mi-a spus că arată de parcă ar fi fost scris în Ministerul Agriculturii, între două beri. Se va decide săptămâna viitoare referitor la acest plan de guvernare şi ar fi foarte bine dacă v-aţi exprima şi voi părerea", a transmis Kelemen Hunor.

Membrii conducerilor celor două camere ale Parlamentului au decis ca audierile miniştrilor guvernului condus de Viorica Dăncilă să se desfăşoare luni, între orele 8.00-14.00, urmând ca până seara să fie dat şi votul final.

Presa centrală notează că este greu de spus acum dacă UDMR va susţine noul Cabinet Dăncilă.

PSD, modificări la program

Odată cu nominalizarea Viorică Dăncilă ca premier, PSD a modificat şi programul de guvernare. 

Creşterea salariului minim net cu 100 de lei în fiecare an, iar în cazul celor cu studii superioare cu 150 de lei, dar şi reducerea TVA la 18 la sută de la 1 ianuarie 2019 sunt doar câteva dintre noului Guvern PSD.

De asemenea, construcţia de spitale regionale şi de autostrăzi rămâne o prioritate pe hârtie, fără termene precise. În schimb, reintroducerea impozitului pe venitul global ar putea deveni realitate cât de curând.

Guvernanţii se angajează să scadă numărul taxelor, tarifelor şi comisioanelor din România la cel mult 50, dar şi crească alocaţiile pentru copii la peste 100 de lei pe lună.

Toate acestea sunt deocamdată promisiuni pe hârtie. Şi în cazul Cabinetelor Grindeanu şi Tudose, multe dintre măsurile anunţate fie nu au fost realizate, fie termenele de implementare au fost amânate.