Comuna bihoreană Ineu va găzdui, sâmbătă, prima etapă din primul turneu de golf din România dedicat exclusiv copiilor, Kids Golf Tour Romania.

Organizat de GolfLab Academy, care ţine lecţii de golf în Cluj şi Alba, şi www.golfinromania.com, concursul va fi găzduit de Kings Land Country Club. "Vor participa în jur de 20 de copii, toţi de la Academia GolfLab", a declarat Călin Păcurar, organizator al competiţiei, pentru BIHOREANUL. Printre participanţi, se vor număra şi câţiva copii din Bihor. Aceştia vor concura în cinci categorii de vârstă.

Golful este un sport prea puţin cunoscut în România şi tocmai de aceea pasionaţii au decis că trebuie să organizeze şi un turneu pentru copii, pentru a-i încuraja şi a-i stimula. Bihorul a fost ales ca gazdă a primei etape pentru că terenul de golf de aici este într-o stare funcţională, dat fiind că în judeţ a fost o iarnă uşoară.

Concurenţii de la turneul de golf vor acumula puncte în fiecare etapă, iar la sfârşitul turneului, adică după şapte etape, se va stabili campionul României.

Concomitent cu concursul pentru copiii care deja practică acest sport, se vor ţine şi lecţii pentru neiniţiaţi. Începând cu ora 11.30, sunt aşteptaţi toţi copiii curioşi, care cred că ar putea să-şi descopere o pasiune în golf. Lecţiile vor fi ţinute de profesorul Mircea Stoica, de la GolfLab Academy, iar organizatorii vor asigura tot echipamentul necesar copiilor.