Peştera Unguru Mare din Şuncuiuş, unde s-au găsit dovezi ale locuirii umane din epoca de piatră, pare să aibă un destin tot mai asemănător cu cel al Peşterii Urşilor. Nu doar prin descoperirile importante, ci şi prin "decor".

La fel ca peştera din Chişcău, acaparată de fraţii Micula, cea din Şuncuiuş a fost concesionată, de ani buni, de o firmă, Dorem Agro SRL, care acum se extinde tot mai mult pe platoul din faţa ei.

De la un mic centru turistic ridicat din lemn, care era singura construcţie din zonă, acolo au apărut corturi lungi cu mese întinse, o gheretă pe structură metalică şi cu un perete din termopan, alături de alte coşmelii amenajate de ceva timp deja. Bihorel a aflat că toate au fost comandate tot de firma Dorem Agro, deţinută de soţia fostului şef de post din Şuncuiuş, Remus Gârdan.

Poliţistul a ieşit la pensie recent, aşa că are mai multă vreme să se ocupe de afacere. Numai că fostul om al legii n-a obţinut şi autorizaţiile necesare, ignorând cu desăvârşire că zona e arie protejată, unde nu se poate face orice şi oricum. Nici măcar dacă ai bulan...