Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, marţi, printr-o scurtă declaraţie de presă, că respinge propunerea coaliţiei PSD - ALDE pentru funcţia de premier al României, cerându-le celor două partide să facă o altă propunere în locul lui Sevil Shhaideh. Iohannis nu a dat explicaţii referitoare la motivele acestei decizii.

"Când am avut consultări cu partidele politice PSD si ALDE, care au ţinut să vină împreună la consultări, mi-au propus-o pe doamna Sevil Shhaideh pentru funcţia de prim ministru.  Am cântărit cu grijă argumentele pro şi contra şi am decis să nu accept această propunere. În consecinţă, solicit coaliţiei PSD-ALDE să facă altă propunere. Vă mulţumesc", a declarat, marţi, Klaus Iohannis.

La consultările de dinaintea sărbătorilor, coaliţia de guvernare PSD-ALDE a înaintat propunerea ca fostul ministru al Dezvoltării Regionale în Guvernul Ponta, Sevil Shhaideh, de religie musulmană, să fie desemnată ca prim-ministru al României. După consultările cu partidele, Iohannis a afirmat că îşi va anunţa decizia după Crăciun.

În schimb, liderul coaliţiei, Liviu Dragnea, a precizat la ieşirea de la consultările cu preşedintele României că Sevil Shhaideh este singura propunere de premier şi că ''dacă preşedintele nu acceptă, ne vedem în altă parte''. 'Prima dată, la CCR. Prima dată'', a adăugat Dragnea.

Citeşte şi: Reacţia lui Liviu Dragnea după decizia preşedintelui Iohannis: "Ne gândim la suspendare"