Un deputat din partidul AUR a depus joi la o secție de Poliție din București o cerere pentru a declara dispariţia preşedintelui Klaus Iohannis, motivându-și demersul prin faptul că, din 18 decembrie 2023, președintele României n-a mai întreprins nicio acţiune publică, relatează Hotnews.ro și Spotmedia.ro. 

Parlamentarul Adrian Axinia a comentat ironic că „dacă se află într-o situaţie de suferinţă, creştineşte, ar trebui să-i oferim sprijin”. 

„Klaus Werner Iohannis nu a mai apărut public din data de 18 decembrie 2023. Acesta este absent complet din spaţiul public, neîndeplinindu-şi obligaţiile legale care îi revin conform fişei postului stabilite de Constituţia României. Spre exemplu, având în vedere masivele proteste de stradă, acesta nu şi-a îndeplinit obligaţiile de serviciu trasate de Constituţia României conform articolului 80 alineatul 2: „(2) Preşedintele României veghează la respectarea Constituţiei şi la buna funcţionare a autorităţilor publice. În acest scop, Preşedintele exercită funcţia de mediere între puterile statului, precum şi între stat şi societate”, a spus deputatul AUR, Adrian Axinia, într-un clip video pe care l-a realizat chiar în fața Secției 17 de Poliție din Capitală. 

Adrian Axinia arată că „este important de ştiut ce s-a întâmplat cu cetăţeanul Klaus Werner Iohannis pentru că sunt foarte mulţi oameni care consideră a fi indispensabilă prezenţa domniei sale şi care aşteaptă răspunsuri la întrebări şi soluţii pentru problemele ridicate”.

Acesta a mai spus: „Dacă există probleme de sănătate care l-au împiedicat să se prezinte la locul de muncă, ele trebuie cunoscute de angajatorii săi: cetăţenii României. Dacă se află într-o situaţie de suferinţă, creştineşte, ar trebui să-i oferim sprijin”.

Deputatul AUR a publicat pe Facebook pagina de socializare și cererea în care anunță dispariția președintelui Klaus Iohannis, care are număr de înregistrare la Secția 17 Poliție.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!