Klaus Iohannis a câştigat, sâmbătă, alegerile pentru preşedinţia PNL, primind 1334 de voturi, din totalul de 1479 de voturi valabil exprimate la congres, contracandidatul său, Ioan Ghişe fiind votat de 144 de delegaţi.

Edilul Sibiului îşi exprimă speranţa că va readuce PNL la guvernare şi că va obţine două mandate consecutive la Palatul Cotroceni.

Primul său demers de lider a fost să supună la vot adoptarea rezoluţiei privind fuziunea cu Partidul Democrat Liberal. A urmat rezoluţia privind aderarea PNL la Partidul Popularilor Europeni. Membrii PNL au votat cu o majoritate covârşitoare cele două rezoluţii.

Noul preşedinte al PNL a afirmat că este în măsură să confirme că "PDL a acceptat" ca noua formaţiune politică rezultată din fuziunea cu liberalii să se numească PNL. "Vreau să vă spun ceva ce nu a spus nimeni, sunt în poziţia să vă confirm că PDL acceptă ca noua formaţiune să se numească PNL", le-a spus Iohannis delegaţilor la congresul PNL.

Propunerea de fuziune PNL-PDL a fost acceptată de către delegaţii la congres prin vot cu ridicare de mână, înregistrându-se doar 6 voturi "împotrivă" şi 4 abţineri.

Formaţiunea şi-a desemnat şi candidaţii din partid pentru alegerile prezidenţiale din partea dreptei unificate: Klaus Iohannis şi Crin Antonescu.