Președintele Klaus Iohannis a răspuns marți unor întrebări despre deplasarea sa cu o aeronavă privată în Coreea de Sud, în timp ce restul delegației române pentru această vizită oficială a folosit un zbor de linie. Șeful statului a susținut că nu a folosit „un avion de lux”, ci „o aeronavă mică”.

Potrivit Digi24.ro, Iohannis a fost întrebat de ce a folosit încă o dată un avion privat de lux în condițiile în care economia României „șchioapătă”.

„În primul rând, economia României nu șchioapătă, ci crește în continuare. Nu cred că putem să facem o legătură între acestea două”, a răspuns liderul de la Cotroceni. 

Ba mai mult, el a spus că nu a mers cu un „avion de lux”. „Da, am venit într-o deplasare externă, așa cum au fost multe altele, în interesul și pentru România. Nu știu cum definiți un avion de lux. Eu am venit cu o aeronavă mică”, a afirmat Klaus Iohannis. 

Preşedintele României a plecat luni într-o vizită de trei zile în Coreea de Sud la bordul unei aeronave private de lux, aceeaşi care a mai fost folosită de şeful statului şi la alte călătorii oficiale inclusiv în Africa, în anul 2023.

Aeronava Gulfstream G550, operată de Global Jet Luxembourg, a decolat duminică de pe Aeroportul Internaţional din Sibiu, și nu din Capitală, conform informaţiilor furnizate de Boarding Pass, un site cu informaţii din domeniul aviaţiei, care a publicat și imagini din interiorul acestui tip de aeronavă. Anul trecut, preşedintele a făcut 29 de deplasări oficiale, care au însumat 90 de zboruri. Cheltuielile administrative pentru aceste călătorii s-ar fi ridicat la peste 41 de milioane de lei, conform aceleiași surse.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!