Primarul Sibiului aflat la al patrulea mandat, Klaus Iohannis, a devenit de miercuri membru PNL. Iohannis s-a înscris în partid la propunerea liderului liberal Crin Antonescu şi va şi candida la o funcţie de conducere în organizaţie la congresul ce va avea loc vineri.

Edilul din Sibiu a fost ofertat de Antonescu şi de Ponta şi cu o funcţie în Guvern, însă a respins această ofertă.

"Venind în rândurile PNL, Klaus Iohannis vine în rândurile USL. Când vorbesc despre proiectul Iohannis vorbesc despre o deschidere a societăţii în sensul unor elite. De astăzi, PNL e mai bogat, mai puternic, mai prestigios. Avem un Congres peste câteva zile şi nu vreau să pierdem ocazia ca un om de talia lui Iohannis să nu fie reprezentat. Voi solicita o derogare de vechime ca domnul Iohannis să poată candida pentru o funcţie în conducerea partidului", a susţinut Crin Antonescu, într-o conferinţă susţinută de Klaus Iohannis.

Întrebat dacă primarul e o variantă bună de premier, Antonescu a spus un categoric da. Totuşi, a ţinut să precizeze liderul liberal, PNL nu îşi modifică angajamentele din cadrul USL şi faţă de alegătorii români.

În 2009, Klaus Iohannis a fost propus de Crin Antonescu premier în tandem cu prezidenţiabilul Mircea Geoană, fiind susţinut la vremea respectivă de PNL, PSD, UDMR şi PC.

Preşedintele Traian Băsescu a respins varianta propusă de această majoritate parlamentară şi a preferat să-l nominalizeze pe primarul Sectorului 3 de la acea dată, Liviu Negoiţă.