Președintele Klaus Iohannis se pensionează din învățământ. Astfel, catedra de profesor de Fizică de la Colegiul Național „Samuel von Brukenthal” din Sibiu, pe care Iohannis o ținea rezervată încă din anul 2000, de când a fost ales primar al Sibiului, devine vacantă.

„Domnul preşedinte a iniţiat demersurile prevăzute de legislaţia în vigoare pentru depunerea dosarului de pensionare pentru limita de vârstă”, a precizat Administraţia Prezidenţială, potrivit agenției de știri Agerpres.

Astfel, postul de profesor de Fizică în limba germană la Colegiul Naţional „Samuel von Brukenthal”, pe care îl ocupase anterior, a fost scos la concurs. Concursul va avea loc în luna iulie, iar până atunci orele lui Iohannis sunt predate de un profesor „detaşat în interesul învăţământului”.

HotNews.ro amintește că, în 2019, Colegiul Național „Samuel von Brukenthal” comunica, pentru site-ul romaniacurata.ro, că Iohannis își rezervase una dintre catedrele de fizică începând cu anul 2000, an în care a câștigat primul mandat de primar al Sibiului.

„El a invocat două articole din Legea Educației nr. 1/2011, conform cărora cadrele didactice titulare care ocupă alte funcții publice au drept de rezervare a postului didactic pe perioada în care îndeplinesc aceste funcții. Nu există o limită de timp pentru rezervarea unei catedre, iar acea perioadă se consideră vechime în învățământ”, arată sursa citată.

Conform biografiei sale de pe site-ul Administrației Prezidențiale, Iohannis a fost elev al actualului Colegiu Brukenthal, iar din 1988 a ajuns să și predea fizica la liceul pe care îl absolvise.

Klaus Iohannis va împlini vârsta de pensionare, 65 de ani, în 13 iunie.

El este președinte al României din 2014, în 2019 câștigând și al doilea mandat.

În luna martie a acestui an, Iohannis a anunțat și că își dorește să devină șeful NATO.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!