Alegerile locale au fost motiv de bumbăceli şi dosare penale în comuna Lunca, iar cei care au intrat în ring sunt un susţinător al contracandidatului PSD, Dorin Boca, de o parte, şi doi dintre membrii echipei de campanie a edilului liberal Ioan Popa, de cealaltă. 

Incidentul a avut loc miercuri noaptea, într-un local din satul Seghişte, unde activiştii liberali Ionuţ Popa şi Remus Mihuţa se jură că au intrat doar pentru consumaţie, după ce în prealabil, au fost în campanie, iar apoi au discutat până târziu cu un cetăţean din sat, tot la o băută desigur, taman despre "viitoarele proiecte 2024-2028".

La bar, însă, erau şi simpatizanţii candidatului PSD la Primăria comunei, tot după întâlniri electorale. Între ei era şi Nicolae Tule, nepotul primăriţei din Câmpani, Valentina Ţoţa, care i-ar purta duşmănie lui Ionuţ Popa pe linie politică, după cum s-a plâns acesta din urmă, susţinând că în noaptea cu pricina tânărul a sărit să-l bată şi pe el, şi pe însoţitorul său, Remus Mihuţa, fără niciun motiv. 

Şi a făcut-o cu „simţul răspunderii”, căci i-a făcut KO, Popa alegându-se cu capul spart, iar Mihuța cu coaste rupte.

Sosiţi la faţa locului după un apel primit la 112, poliţiştii au deschis în final dosar penal pentru loviri, luându-l la întrebări şi pe PSD-ist care, ce să vezi, avea o altă variantă. Şi anume că ar fi fost provocat, pentru că cei doi liberali i-au ameninţat cu moartea candidatul, de faţă cu martori. 

Rămâne de văzut cum se va termina scandalul și dacă nu cumva tustrei combatanţii vor face pace după ce trec alegerile de duminică. Până la următoarea campanie electorală…

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!