Un bărbat de 60 de ani din satul bihorean Dobreşti a avut parte de un sfârşit tragic, murind carbonizat în propria locuinţă.

Potrivit unui comunicat transmis de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Crişana, duminică, în jurul orei 9.20, casa bărbatului a fost cuprinsă de flăcări. El a rămas captiv în interior, fiind găsit de pompierii care au intervenit pentru stingerea incendiului. Militarii au reuşit să stingă incendiul în 15 minute.

"Cercetările efectuate la faţa locului au indicat faptul că evenimentul a fost, cel mai probabil, provocat de fumat", se arată în comunicatul ISU Crişana.

Pentru ca astfel de tragedii să nu mai aibă loc, pompierii le recomandă bihorenilor să nu fumeze în pat, mai ales când sunt obosiţi, iau somnifere sau au consumat alcool. De asemenea, fumătorii ar trebui să folosească doar scrumiere grele, care să nu se răstoarne uşor, iar ţigările trebuie stinse doar în scrumieră.

"Nu goliţi scrumierele în coşurile de hârtie sau în alte locuri în care există materiale combustibile, deoarece acestea se pot aprinde şi provoca un incendiu. Atunci când stingeţi ţigara, asiguraţi-vă că aţi stins-o cu adevărat, pentru că mucurile de ţigară incandescente pot cădea pe covor, ziare sau pe orice alt material combustibil, generând un incendiu care poate mistui întreaga locuinţă", mai recomandă militarii.