Un localnic din Marghita a fost amendat cu 5.000 lei de comisarii Gărzii de Mediu Bihor, după ce a fost prins în timp ce incendia mai multe tipuri de deşeuri, pe un teren viran din oraş.

Comisarii erau în zonă pentru un alt control, dar fumul negru emanat de gunoaiele puse pe foc i-a făcut să caute locul problemei. Tocmai pentru că fumul era dens, au găsit uşor zona. Pe o suprafaţă de 30 metri pătraţi, ardeau deşeuri din plastic (folie, PET-uri), polistiren, hârtii şi cartoane, resturi vegetale, doze de aluminiu.

„Pe acelaşi amplasament au fost identificate, depozitate neconform, pregătite pentru incendiere, deşeuri din construcţii, menajere amestecate, deşeuri de ambalaje din material plastic, ambalaje metalice şi deşeuri biodegradabile (iarbă, crengi) cu un volum de circa 4 metri cubi”, a declarat Monica Crişan, purtător de cuvânt al Gărzii de Mediu Bihor.

Drept urmare, bărbatul care a fost prins în flagrant a fost amendat cu 5.000 lei. De asemenea, el va trebui să cureţe zona, având zece zile la dispoziţie pentru asta.