Jandarmii au depistat, joi, în zona Pieţei Nufărul, un bărbat care avea la el 130 de pachete de ţigări netimbrate şi nu mai puţin de 24.000 de lei. Jandarmii au întocmit actele de sesizare către organele de urmărire penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă.

"Joi, 11 iunie, în jurul orei 13.30, un echipaj de jandarmerie din cadrul Compartimentului de Prevenire şi Combatere a Faptelor Antisociale, aflat în serviciu, a depistat în zona Pieţei Nufărul, un bărbat de aproximativ 46 de ani, care avea asupra sa 130 pachete cu ţigări nemarcate legal de diferite mărci", a transmis, vineri, sublocotenent Valeriu Macovei, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Bihor. 

Bărbatul a fost găsit în apropierea unei maşini din parcarea Pieţei Nufărul. La vederea jandarmilor, acesta "a afişat un comportament suspect". 

"La verificările efectuate, jandarmii au descoperit în interiorul autoturismului 130 de pachete cu ţigări netimbrate şi în borseta aflată asupra lui suma de 24.000 lei. Întrebat de provenienţa ţigărilor şi a sumei de bani, bărbatul nu a putut da nicio explicaţie plauzibilă", mai transmite Macovei. 

Atât banii cât şi ţigările au fost ridicate în vederea confiscării şi împreună cu actele de sesizare au fost predate organelor de urmărire penală în vederea continuării cercetărilor.