Un cetăţean maghiar a fost oprit miercuri în jurul orei 15.30 la ieşirea din Salonta de către poliţiştii de frontieră bihoreni. Aflat la volanul unei autoutlitare Mercedes Sprinter, înmatriculată în Ungaria, omul a prezentat un permis de conducere temporar eliberat de autorităţile din Ungaria.

"Având unele suspiciuni asupra permisului de conducere, poliţiştii de frontieră l-au invitat pe conducătorul auto la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Salonta, unde, în urma verificărilor s-a stabilit că persoanei în cauză i-a fost suspendat dreptul de a conduce pe drumurile publice pentru o perioadă de trei luni începând cu luna noiembrie a anului trecut", se arată într-o informare trimisă joi de reprezentanţii Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră (IJPF) Bihor.

Bărbatul le-a mărturisit apoi poliţiştilor că în noiembrie 2010 a fost oprit de un echipaj al Poliţiei Rutiere, tot pe raza localităţii Salonta, care i-a ridicat permisul pe trei luni în urma unor abateri de la Codul Rutier.

Întors în Ungaria, în decembrie 2010, şoferul a solicitat, prin declaraţie pe proprie răspundere, un permis de conducere temporar. Bărbatul a spus că şi-ar fi pierdut permisul de conducere pe teritoriul României. Odată primit actul temporar, cetăţeanul maghiar a intrat în România folosindu-se de el.

Poliţiştii de frontieră i-au întocmit cetăţeanului ungar actele premergătoare începerii urmăririi penale pentru "infracţiunea de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană căreia exercitarea dreptului de conducere i-a fost suspendat".