Potrivit evidenţelor Serviciului Judeţean de Ambulanţă, cei doi adolescenţi au ajuns la spital sâmbătă dimineaţă, în jurul 3.30. "Băiatul de 14 ani, din Cuzap, era în comă medie, din cauza intoxicaţiei cu alcool, şi a fost transportat la Spitalul din Marghita. Fusese la un chef, la un prieten, şi se pare că ar fi băut doar un pahar de şampanie", a precizat dr. Emil Boţcău, purtătorul de cuvânt al SAJ Bihor. Copilul a fost deja externat, în afara oricărui pericol.

Tot sâmbătă, la câteva minute diferenţă, medicii au intervenit în cazul unei tinere de 16 ani, din Oradea, care fusese adusă acasă de nişte prieteni, iar părinţii, care o ştiau într-o excursie, au "preluat-o" aproape moartă.

Oamenii au sunat la 112, iar fata a ajuns, în comă profundă şi în stare critică, la secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean. Cauza intoxicaţiei nu a fost identificată. "Tânăra a plecat deja acasă. Nu putem preciza cu exactitate cu ce s-a intoxicat, pentru că după ce s-a trezit nu a vrut să spună, dar consumul de etnobotanice nu e exclus", a precizat dr. Hadrian Borcea, şeful Unităţii de Primire a Urgenţelor şi SMURD Oradea.

Tot în weekend, dar duminică seară, un băieţel de 6 ani din Petreu a ajuns la spital muşcat de un cal de obraz. Copilul e în stare bună, dar medicii de la Spitalul Marghita suspectează o fractură de mandibulă, drept pentru care va fi transportat la Spitalul Municipal Gavril Curteanu, la Ortopedie.