Sportiva orădeană Codruţa Meila, în vârstă de 17 ani, a concurat pentru prima dată într-o gală MMA pentru sportivi semiprofesioniști din Ungaria, la invitația organizatorilor.

Antrenorul său Alexandru Iantoc a explicat pentru BIHOREANUL că experienţa fetei este una importantă, dat fiind că sportivii de MMA sub 18 ani ajung foarte greu într-o gală de tip SemiPro. „La competițiile de amatori a fost observată de organizatorii galei din Budapesta, care a avut loc sâmbătă seara. Inițial, au crezut că are peste 18 ani, aşa că m-au contactat dorind să o invite. După ce au aflat că are 17 ani au cerut şi acordul părinţilor ei, iar ei au acceptat să o trimită. De obicei în aceste competiţii concurează doar sportivii majori", a detaliat Alexandru Iantoc.

Ea s-a luptat într-un ring cu sportiva profesionistă Zita Mehesz, în vârstă de 25 de ani, în format Super Fight, adică 1 la 1.

„Două reprize a câştigat ea, iar una eu. Chiar dacă am pierdut, pentru mine a fost o primă reuşită pentru că am ajuns să concurez în cadrul unei gale importante, televizate în Ungaria, iar la final organizatorii m-au chemat şi la următoarea ediţie, care va fi anul viitor", a povestit Codruța Meila.

Adolescenta face MMA de la vârsta de 11 ani şi este singura fată antrenată de Alexandru Iantoc, fost sportiv de MMA, originar din Arad. Codruța este elevă în clasa a XI-a la Colegiul Economic "Partenie Cosma" şi studiază la profilul turism şi alimentaţie publică.

Orădeanca vrea să ajungă profesionistă în MMA. „De când am început acest sport mi-am dorit să mă lupt într-o gală importantă. Acum că visul meu a devenit realitate voi munci şi mai mult ca să particip mai des la astfel de competiţii şi să câştig", a mai spus adolescenta.

Următorul concurs la care va participa Codruţa Meila va fi la Satu Mare, în 12 august, când se va lupta doar cu sportivi adolescenți, ca ea. 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!