Tenismena canadiană de origine română Bianca Andreescu a câştigat duminică trofeul cunoscutului turneu de mare slam US Open, după ce a învins-o pe celebra şi experimentata Serena Williams cu 6-3, 7-5. A fost prima finală de mare slam pentru Andreescu.

Sportiva care s-a apucat de tenis în România a făcut, astfel, istorie pentru Canada, căci este prima sportivă din acea ţară care ridică trofeul US Open. 

"E greu de explicat, e greu de spus în cuvinte. Am muncit mult să ajung aici. Anul acesta a fost ca un vis pentru mine. Faptul că am ajuns aici să joc aici cu Serena, o legendă, este ceva unic. Am încercat să păşesc pe teren şi să nu mă gândesc la adversară. Sunt mândră de cum am jucat", a spus tenismena după marea reuşită.

Bianca Andreescu a primit o mulţime de felicitări, inclusiv din partea celei pe care a învins-o, Serena Williams.

De asemenea, i-a trimis un mesaj şi Simona Halep. "Felicitări Bianca Andreescu pentru performanţa extraordinară şi pentru primul tău turneu de Grand Slam câştigat. România este mândră de tine", a scris Halep pe Twitter.

După victoria fantastică de la Flushing Meadows, Bianca Andreescu o va depăşi, de luni, pe Simona Halep în clasamentul WTA. Andreescu va fi noul număr 5 WTA, în timp ce campioana de la Wimbledon va ocupa poziţia 6.