Un nou restaurant deschis în centrul Oradiei, chiar pe Corso, îi așteaptă pe gurmanzi cu mâncăruri savuroase, multe dintre ele gătite lent, cu orele, în cuptoare de ultimă generație, astfel încât carnea să-și păstreze proprietățile și să capete un gust desfătător... 

Restaurantul „La 8pt” și-a căpătat numele dintr-un motiv simplu și „catchy”: este situat într-o clădire istorică superbă, recent reabilitată, situată pe strada Republicii nr. 8. 

Cel mai nou restaurant din Oradea, deschis de compania Smart Invest Partners, își primește oaspeții într-o sală spațioasă și răcoroasă de la subsolul clădirii, amenajată astfel încât să fie pe de o parte elegantă, iar pe de alta să le ofere clienților senzația de intimitate și relaxare. 

Gazdele îl descriu drept „un spațiu minunat, care merita să i se dea viață”. De altfel, frumusețile arhitecturale ale Oradiei au un loc special în restaurantul „La 8pt”, căci pe pereți au fost puse tablouri cu palatele și monumentele istorice ale urbei, așa cum arătau ele în diferite epoci. 

Noua casă a gurmanzilor are și două terase generoase pe pietonala orădeană, astfel încât clienții pot alege să savureze în aer liber prânzul sau cina și, în același timp, să se bucure „live” de bijuteriile arhitecturale de pe Corso.

Meniul pe care oaspeții îl găsesc „La 8pt” este unul deosebit, bucătarii folosind un ritual aparte în pregătirea mâncărurilor. „Inspiraţi de diversitatea culturală a oraşului Oradea, am încercat să combinăm elemente din bucătăria tradițională din Transilvania, precum supa de vită cu fidea, păstrăvul cu mămăliguţă şi mujdei sau Somloi galuska, cu influențe internaționale preluate din tradiţia steak house-urilor americane, cum ar fi burgeri, costiţe bbq sau brisket afumat. Punem accent deosebit pe calitatea cărnii, folosind doar ingrediente de cea mai bună calitate din România, America de Sud sau Statele Unite”, spun gazdele.

Carnea de vită este unul dintre principalele ingrediente în bucătăria de „La 8pt”: „Câteva dintre produsele cu care ne mândrim sunt brisketul afumat, a cărui preparare durează peste 12 ore, burgerul cu ceapă crocantă făcut exclusiv din carne de vită proaspăt măcinată, costiţele de vită cu sos bbq de casă afumate cu lemn de măr sau pieptul de raţă sous-vide cu sos de vin roşu. Chiar dacă meniul abundă de preparate din carne, clienţii noştri au la dispoziţie şi mai multe preparate vegane şi vegetariene, cum ar fi gazpacho sau parmigiana melanzane”.

Preparatele culinare sunt completate de o colecţie de vinuri româneşti şi internaţionale, bere artizanală de Oradea, cocktailuri, whiskey-uri afumate, precum şi limonade, fresh-uri sau socată.

„Calitatea este una dintre valorile noastre fundamentale. Ne asigurăm că fiecare preparat este proaspăt și de cea mai bună calitate, iar gustul său este autentic. De asemenea, suntem foarte atenți la nevoile dietetice și preferințele alimentare ale clienților noștri, oferind opțiuni vegetariene și vegane în meniu”, mai spun gazdele.

Începând din weekendul 7-8 iulie, restaurantul și-a primit primii clienți, care s-au convins din prima că merită să revină cât mai repede „La 8pt”... 

(advertorial)

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!