Marko Calasan are alte pasiuni faţă de ceilalţi copii de vârsta lui. Macedonianul este cel mai tânăr inginer de sistem de la Microsoft. La numai 6 ani, Calasan îşi obţinea prima diplomă recunoscută de Microsoft, cea de administrator de sistem. Puştiul recunoaşte că petrece cam 4 ore pe zi în faţa calculatorului, însă se întâmplă ca, atunci când este pasionat de ceva, să stea şi cate 10 ore cu ochii în monitor.

Marko scrie pe site-ul său că a început să citească când avea 2 ani, şi-a instalat primele programe pe calculator la 5 ani şi tot atunci a început să lucreze, voluntar, ca administrator de sistem pentru ONG-uri.

Pentru că trebuie să petreacă mult timp în faţa calculatorului, micuţul a obţinut permisiunea de la guvernul macedonean să meargă la scoală numai atunci cand are timp. Totuşi, el merge la şcoală numai după ce scapă de proprii elevi, deoarece Marko predă informatica puştilor cu vârste între 8 şi 12 ani.

Marko spune că a realizat că nu se poate împlini din punct de vedere profesional în Macedonia: "Mi-aş dori să rămân aici, însă nu sunt suficiente resurse pentru mine. Vreau sa merg în America, acolo unde pot avea tot ce îmi trebuie", spune macedoneanul.