În luna martie va fi finalizată, la Aeroportul Internaţional Oradea, o cale pietonală acoperită destinată pasagerilor, care va porni de la terminalul aeroportului şi va ajunge la platforma de îmbarcare.

"Companiile low-cost, ca să nu aibă cheltuieli mari, nu vor să plătească autobuze, ci preferă ca pasagerii să meargă de la terminal la aeronavă. Aşa se întâmplă şi în alte aeroporturi", a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, directorul general Gheorghe Pasc.

Concret, în spatele terminalului de la aeroportul orădean se lucrează la amenajarea unui tunel acoperit, lung de 120 metri şi lat de 4 metri, care va avea două fluxuri de pasageri, pentru cei care pleacă, respectiv pentru cei care vin.

"Timpul de staţionare pe aeroport este în jur de 25 de minute, de la deschiderea uşilor până la închiderea uşilor pentru plecare. Pasagerii vor trebui să fie la capătul tunelului, pregătiţi să se îmbarce în momentul când ceilalţi coboară şi intră pe fluxul celălalt", a mai explicat.

Lucrările vor fi finalizate la începutul lunii martie, întrucât la finalul aceleiaşi luni sunt programate primele zboruri spre destinaţii europene de pe Aeroportul Internaţional Oradea, spre Torino (Blue Air), în 26 martie, respectiv spre Milano şi Barcelona (Ryanair), în 29 martie.

Amenajarea a fost adjudecată de firma Construcţii Bihor, pentru o sumă de 640.338 lei, fără TVA.

Precizările au fost făcute cu ocazia conferinţei de presă în care s-au anunţat noi zboruri pe Aeroportul Internaţional Oradea, mai precis pe ruta Oradea – Londra şi retur, care vor începe din luna octombrie, fiind operate de Ryanair.

În aceeaşi conferinţă, preşedintele Consiliului Judeţean, Pasztor Sandor, a precizat că documentaţia aferentă licitaţiei pentru construirea celui de-al doilea terminal al Aeroportului din Oradea a fost urcată în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice şi este în curs de validare. "După toate procedurile, investiţia estimăm că va fi de 20-22 milioane lei, din care – după cum ştiţi – 8 milioane de lei ne-au fost alocaţi din bugetul central pentru această investiţie", a spus Pasztor.

Citeşte şi: O nouă destinație de pe Aeroportul din Oradea: Din toamnă, curse directe Oradea - Londra