Deputatul Ioan Hulea, prezenţă rară pe scena publică din Bihor, a ţinut, marţi, o conferinţă de presă, prima în calitate de preşedinte al PMP Bihor, funcţie pe care o ocupă după fuziunea partidului lui Băsescu şi UNPR.

În conferinţa susţinută la fostul sediu al UNPR, actualmente decorat cu afişe cu PMP, Hulea a spus că şi-a propus să obţină măcar 5% la alegerile parlamentare din toamnă. "În Bihor stăm slăbuţ. Vorba preşedintelui Băsescu: am unit două sărăcii. Sigur, ar fi frumos un scor cu două cifre, dar trebuie să fim realişti... Dacă vom lua sub 5% nu veţi mai auzi de mine", a spus politicianul.

Potrivit acestuia, prioritatea va fi constituirea de organizaţii locale măcar în 70 de localităţi din Bihor. Deocamdată există constituite 35 astfel de organizaţii. Totodată, împreună, UNPR şi PMP au 33 de consilieri locali, din care 4 viceprimari.

Fuziunea partidelor PMP şi UNPR s-a produs în contextul în care "PMP a fost singura formaţiune care ne-a făcut o propunere onestă", după cum a declarat Ioan Hulea, în contextul în care PSD "s-a dovedit a nu fi un partener loial".

Fuziunea celor două formaţiuni s-a produs nenatural, în contextul în care UNPR se declara un partid de centru-stânga, iar PMP de dreapta. "Ne-am reorientat", a spus Hulea zâmbind, arătând că orientarea doctrinară contează puţin spre deloc cât timp e rost de voturi mai multe.

Luat la întrebări de ziarişti pe seama activităţii publice sărace, deputatul s-a apărat spunând că a iniţiat ori co-semnat 35 de iniţiative legislative, dintre care 8 au şi fost votate. De asemenea, Hulea a susţinut că are întâlniri săptămânale în Bihor cu cei care l-au ales drept deputat în Colegiul 3 din partea Partidului Poporului Dan Diaconescu.

La conferinţa de presă a participat şi Cristian Puşcaş, fost consilier local liberal, care a ocupat timp de câteva zile funcţia de preşedinte al PMP Bihor. Acesta a fost înlăturat după fuziunea celor două partide, deoarece UNPR Bihor avea mai mulţi membri şi un rezultat mai bun la alegerile locale (21 de consilieri faţă de 12). Deşi este acum prim-vicepreşedinte al PMP Bihor, Puşcaş a fost doar spectator la prima conferinţă de presă a lui Hulea.

Citeşte şi:

UNPR fuzionează cu PMP, Băsescu rămâne preşedintele partidului

Pe bandă rulantă: Cristian Puşcaş a fost înlocuit din funcţia de preşedinte al PMP Bihor cu deputatul Ioan Hulea