Operatorul licenţiat de salubritate al Oradiei, RER Ecologic Service, a intrat înnoit în 2014. Chiar înainte de prima zi a Noului An, în curtea societăţii au ajuns două utilaje nou-nouţe care vor contribui la curăţenia şi deszăpezirea oraşului.

Unul din acestea este o autogunoieră Mercedes Axor, cu o capacitate de 18 metri cubi, care va servi exclusiv la colectarea deşeurilor reciclabile, adică a aşa-numitei fracţii uscate (hârtie, cartoane, PET-uri, sticle ori doze de aluminiu).

Pentru a-i evidenţia destinaţia, maşina a fost inscripţionată cu mesajul "Utilaj destinat colectării deşeurilor reciclabile", însoţit de un desen ce arată că înainte de a fi aruncate deşeurile trebuie sortate pe categorii.

Cel de-al doilea utilaj recent achiziţionat de RER Ecologic Service este un Mercedes Abrollkipper, care va putea atât să pluguiască zăpada, cât şi să transporte un recipient uriaş, de 8 metri cubi, pentru a duce 10 tone de material antiderapant. Acesta face parte din lotul de 35 de maşini pregătite de operatorul licenţiat pentru deszăpezirea oraşului în această iarnă.


VOX POP:

Consideraţi că Oradea este un oraş curat sau nu? Ce vă place şi ce vă nemulţumeşte la curăţenia oraşului?

Faţă de alte oraşe, Oradea este destul de curată. Firma de salubrizare îşi face treaba, chiar şi în ţarcurile de gunoi de lângă blocuri curăţă tot timpul.

Ioan Vaida, 83 ani, pensionar

02 Denisa Flonta.jpgMi se pare că Oradea este un oraş curat, dar ar mai trebui lucrat la mentalitatea oamenilor, pentru că mulţi nu respectă locul în care trăiesc.

Denisa Flonta (foto), 21 ani, studentă

Sunt mulţumit de tot ce a făcut primarul Bolojan în acest sens. Pot să spun că Oradea este un oraş curat şi în centru, dar şi în cartierele de blocuri.

Mihai Savin, 51 ani, şomer

02 Koszegi Maria.jpgRER face curăţenie, spre exemplu la noi, în zona Sovata-Aluminei, vine în fiecare zi. Problema este că, deşi sunt atâtea coşuri, unii nu se obosesc să le folosească.

Koszegi Maria, 62 ani, pensionară

02 Lidar Razvan.jpgPoate este mai curat ca în anii trecuţi, mai ales pe străzi. Totuşi cred că există loc de mai bine, mai ales în ceea ce priveşte ţarcurile de lângă blocuri.

Răzvan Lidar (foto), 23 ani, bucătar

Mă declar mulţumită de felul în care se face curăţenie pe străzi şi de ridicarea deşeurilor. Cred că Oradea e mai curată ca alte oraşe.

Florica Tiba, 63 ani, coafeză