Jandarmii bihoreni, la fel ca şi colegii lor din ţară, au răspuns apelului iniţiat de Patriarhia Română de a dona sânge pentru bolnavii internaţi în spitale.

Un prim grup de jandarmi donatori de sânge s-au dus miercuri la Centrul de Transfuzie Sanguină Oradea, iar alţi colegi vor face la fel în zilele următoare. "Am fost surprinşi să observăm că bihorenii dau dovadă de simţ civic, întrucât în perioada scurtă de aproximativ două ore zeci de persoane au venit la centru, în urma unui apel la populaţie, deoarece stocurile de sânge erau aproape de zero", a precizat maiorul Ioan Bogdan, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Bihor. Bogdan a mai precizat că în rândul colegilor săi sunt mai mulţi voluntari care donează sânge regulat.  

"Îndemnăm pe toţi bihorenii să doneze sânge, deoarece pe lângă faptul că pot salva viaţa unei persoane aflate în suferinţă, beneficiază de analize gratuite şi donarea are un efect benefic asupra sănătăţii", a mai spus purtătorul de cuvânt al IJJ Bihor.

Citeşte şi articolul:

Apel către orădeni: Donaţi sânge, stocurile sunt "pe zero"!