În Bihor, 6.237 de elevi bihoreni s-au înscris la proba de competenţe digitale din cadrul Bacalaureatului. Totuşi, doar 4.543 au trebuit să o susţină efectiv, ceilalţi având diferite certificate, precum cel ECDL, cu care au dovedit că ştiu să folosească un calculator.

De la această probă, 165 de elevi au absentat, aceştia fiind şi cei care au picat examenul. Pentru promovarea probei, singura condiţie impusă absolvenţilor de liceu a fost prezenţa, căci ei nu au primit note, ci calificative care arată gradul lor de cunoaştere.

Rezultatele elevilor arată că cei mai mulţi dintre ei sunt buni la lucrul cu calculatorul. Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Bihor, Claudiu Damian, 35,85% din elevi au obţinut calificativul maxim, de experimentat, 28,85% au luat calificativul avansat, 26,93% mediu, iar 13,37% începător.

În această săptămână, absolvenţii de clasa a XII-a dau proba de evaluare a competenţelor digitale într-o limbă de circulaţie internaţională. Acest examen se susţine în două zile consecutive. În prima zi, elevii au proba de înţelegere a unui text audiat, iar apoi trebuie să scrie un scurt eseu. În cea de-a doua zi, liceenii susţin proba orală, în care trebuie să dovedească faptul că ştiu vorbi în respectiva limbă.

Din 1 iulie, liceenii încep probele scrise ale Bacalaureatului, cu examenul la limba şi literatura română. Pe 2 iulie are loc examenul scris la limba maternă, iar pe 3 iulie proba obligatorie a profilului. Ultimul examen se va ţine pe 5 iulie, fiind cel la alegere din disciplinele specializării absolvite. Rezultatele de la Bacalaureat vor fi afişate pe 8 iulie.