Salontanul de 35 ani bănuit că a incendiat intenţionat depozitul de deşeuri plastice din municipiu nu se mai află în arest, ci a fost internat la Spitalul de Psihiatrie din Ştei, la propunerea procurorilor, acceptată de Judecătoria Salonta, "până la însănătoşire sau până la ameliorarea care înlătură starea de pericol".

Aşa cum BIHOREANUL a scris, Jambor Iosif mai dăduse foc şi unui grajd într-o localitate din Ungaria, în urma incidentului fiind internat forţat la un spital de psihiatrie. Vestea că nu se mai află în arest le-a fost dată salontanilor, săptămâna trecută, chiar de Primăria municipiului, pe pagina sa de Facebook, printr-un mesaj plin de patos, dar şi de umor involuntar, intitulat: "Incendiatorul la casa de nebuni" sau "A gyújtogató a bolondok házában".

Angajaţii Primăriei au scris că bărbatul, pe care-l prezintă doar după iniţiale, J. I., "poartă pe sufletul său incendiul care, în cazul unui vânt puternic, cu direcţia spre localitate, ar fi distrus întregul oraş", dând de înţeles că nu sunt satisfăcuţi de soarta lui de acum: "Bărbatul care a fost pe aproape să nenorocească viaţa a 20.000 de oameni, acum "se odihneşte" într-un sanatoriu". Colac peste pupăză, oamenii Primăriei afirmă că anunţul pasional este unul "neoficial".

Oare cum ar fi sunat varianta oficială?