Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor a anunţat că, în localităţile unde sunt mai puţin de 6 cazuri confirmate de Covid-19 la mia de locuitori, toate grădiniţele cu program prelungit vor putea rămâne deschise în vacanţe, inclusiv în cea inopinată, care va începe săptămâna viitoare şi se va întinde până după Paştele ortodox.

Potrivit unui comunicat transmis marţi de IŞJ Bihor, Ordinul Ministerului Educaţiei nr. 3558 din 29 martie prevede că "în perioada vacanţelor, în unităţile de învăţământ cu nivel preşcolar se pot organiza activităţi educative cu copiii, cu prezenţă fizică, cu avizul direcţiei de sănătate publică".

Inspectoratul Şcolar a cerut şi a primit de la Direcţia de Sănătate Publică Bihor avizul pentru toate grădiniţele din localităţile unde rata de infectare este mai mică de 6 la mia de locuitori.

"În judeţul Bihor funcţionează un număr de 97 de grădiniţe cu program prelungit, din care 35 în Oradea. În municipiul Oradea, pe perioada vacanţei de primăvară vor fi deschise toate unităţile de învăţământ preşcolar cu program prelungit", a transmis IŞJ Bihor. Condiţia este ca părinţii să dorească să-şi trimită copiii la grădiniţă în vacanţă.

De asemenea, pe durata vacanţelor, în şcoli se vor desfăşura activităţile remediale cu prezenţă fizică, pentru elevii care sunt cel mult în clasa a VIII-a. În Bihor, sunt înscrişi în acest program, "Şcoala după şcoală", 6.122 de elevi, împărţiţi în 468 de grupe din 73 de unităţi de învăţământ, cu o medie de 13,8 elevi / grupă.

Pe de altă parte, IŞJ Bihor a anunţat că simularea Evaluării Naţionale a continuat marţi cu proba la matematică, cu excepţia şcolilor din Valea lui Mihai, Cetariu şi Curtuişeni, unde incidenţa îmbolnăvirilor cu Covid-19 trece de 7 la mia de locuitori. La examenul simulat au fost prezenţi 3.308 elevi, iar unul singur, din Cociuba Mare, a fost eliminat, pentru că a încercat să copieze. Miercuri, va avea loc simularea la limba şi literatura maternă.