Prefectul Claudiu Pop a declarat jurnaliştilor, la ieşirea din secţia unde votase, că în judeţul Bihor nu au fost semnalate până la orele prânzului probleme în derularea procesului de alegeri.

"Au fost doar incidente minore. S-a vândut alcool într-o unitate care se află la mai puţin de 500 de metri de secţia de votare, în localitatea Abram, situaţia fiind reclamată la 112. Au mai fost probleme cu ştampile care nu s-au aplicat foarte bine din cauza tuşului slab, dar au fost rezolvate rapid", a declarat Pop.

Întrebat dacă partidele au acuzat fraude electorale, Pop a spus că nu. "A fost doar o localitate, Ciumeghiu, unde de dimineaţă erau 2-300 de oameni încolonaţi şi aşteptau să voteze. Sigur, asta nu înseamnă automat o fraudare", a declarat prefectul, care a explicat că pur şi simplu la respectiva secţie de votare s-a prezentat în acelaşi timp un număr prea mare de alegători, aceştia fiind nevoiţi să aştepte la coadă.

De asemenea, prefectul a amintit că "vitrina de la sediul din Oradea al unui partid (n.r. - PSD) a fost spartă cu o piatră", cazul fiind în cercetarea Poliţiei.