Zona Facultăţii de Medicină şi Farmacie din Oradea a fost, luni dimineaţă, cea mai aglomerată din oraş. Sute de tineri plini de emoţii, însoţiţi de părinţi chiar şi mai emoţionaţi, au intrat în săli pentru a susţine examenul de admitere la facultate.

Emoţiile lor sunt justificate, dat fiind că la specializarea Medicină candidează patru pe un loc. Mai precis, s-au înscris 601 candidaţi pentru cele 140 de locuri.

Concurenţă mare este însă şi la celelalte specializări ale facultăţii. La Medicină Dentară s-au înscris 215 candidaţi pe cele 85 de locuri. La Farmacie sunt 71 de candidaţi, pentru cele 50 de locuri.

De asemenea, 261 de tineri s-au înscris la specializările Asistenţă Medicală Generală, Balneofiziokinetoterapie şi Recuperare, Radiologie şi Imagistică şi Tehnică Dentară. În total, aceste specializări au 160 de locuri.

Facultatea de Medicină şi Farmacie este cea mai căutată dintre facultăţile Universităţii din Oradea. În total, la această sesiune de admitere s-au înscris 1.148 de candidaţi. În luna iulie a anului trecut, numărul candidaţilor a fost similar: 1.151.