Peste 1.000 de biciclişti orădeni au participat, vineri seară, la prima ediţie din acest an a Critical Mass, un eveniment prin care aceştia cer să le fie respectate drepturile în trafic şi mai multe piste de biciclete.

Ca de obicei, participanţii, organizaţi de Asociaţia Pro Bikers, cu ajutorul Poliţiei Locale şi a Jandarmeriei Bihor, au pornit în marşul lor din Parcul Magnoliei, venind pe strada Transilvaniei, trecând apoi pe bulevardele Dacia şi Decebal, de unde au luat-o pe strada Tudor Vladimirescu până în faţa Primăriei Oradea.

Ajunşi aici, bicicliştii au avut de data aceasta şi un alt mesaj de transmis autorităţilor în afară de o pledoarie pentru extinderea pistelor. "Este o ediţie mai diferită. Dacă până acum am militat pentru crearea pistelor şi ne-am cerut drepturile, pe care, desigur, le merităm, astăzi vom avea o abordare diferită", a spus, la portavoce, unul dintre organizatori.

Acesta a mulţumit, în numele bicicliştilor, Primăriei Oradea pentru că a depus eforturi şi a mărit numărul pistelor din Oradea. "Este timpul să mulţumim Primăriei pentru eforturile pe care le-a depus. De la ediţie la ediţie, lucrurile se dezvoltă, circulaţia se fluidizează. Aşa că, oameni buni, în prima ediţie a Critical Mass de anul acesta, azi de Ziua Pământului, haideţi să facem puţină gălăgie pentru Primărie, pentru ajutorul acordat", a spus acesta, iar la îndemnul lui bicicliştii au pornit claxoanele.

În acelaşi timp, însă, bicicliştii au cerut "să se grăbească pasul" pentru mărirea numărului de piste din Oradea, iar apoi, ca în fiecare ediţie, au ridicat bicicletele deasupra capului.

Prima ediţie a Critical Mass din 2016 s-a desfăşurat fără incidente, spre deosebire de ultima de anul trecut, când, o parte dintre participanţi s-au luat la harţă, unul dintre ei chiar lovindu-l pe un meşter italian care lucra la pavajul din Piaţa Unirii.