Peste 150 de pasionaţi de dans s-au strâns, sâmbătă, la cursurile gratuite organizate imediat după deschiderea şcolii NOW în Oradea, a coregrafului Emil Rengle. Câştigătorul emisiunii "Românii au talent" i-a învăţat pe oaspeţi cum să dansese pe manele. Totodată, adolescenţii s-au bucurat şi de o întâlnire cu populara vloggeriţă Mimi.

La poveşti cu Mimi 

Primele cursuri la şcoala NOW, situată în incinta complexului Velenţa, au avut loc la orele prânzului şi au fost dedicate copiilor. 

De la ora 13, peste 50 de adolescenţi s-au adunat în sala de dans, acolo unde şi-au făcut apariţia Emil Rengle alături de vloggeriţa Mimi. Cei doi s-au fotografiat cu fanii şi au dat autografe. De asemenea, Mimi a găzduit o sesiune de întrebări şi răspunsuri pentru curioşi, povestind despre cum a ajuns populară. Tânăra are aproape un milion de urmăritori pe canalul de Youtube şi aproape tot atâţi fani pe Instagram.

Două ore mai târziu, un număr la fel de mare de persoane de toate vârstele s-au adunat în sală pentru a lua parte la un curs de dans susţinut chiar de coregraful Emil Rengle.

"Să-mi accept latura balcanică"

Orădeanul a ales să-i înveţe pe participanţi o parte din coregrafia pe care a realizat-o pe maneaua "Uită-te la mine", cântată de Prinţesa de Aur. Publicată în urmă cu circa 4 luni pe canalul de Youtube al lui Rengle, coregrafia a adunat peste 2 milioane de vizualizări.

"Nu am mai predat în Oradea de când am câştigat «Românii au talent», aşa că am puţine emoţii", le-a spus dansatorul celor prezenţi.

El le-a povestit şi de ce a ales să conceapă coregrafii pe manele: "Aceste piese balcanice fac parte din cultura noastră şi foarte multe dintre ele sunt bine compuse. Mi-a trebuit şi mie mult timp să-mi accept latura asta balcanică pe care o am şi o avem cu toţii în sânge. Mişcările pe care le-am introdus în coregrafie ai crede că sunt pentru piese lente, însă ele se potrivesc şi în acest caz".

Pe ritmuri balcanice au dansat şi două tinere - englezoaica Nada Hassan şi arăboaica Muna Khrais - care se află în Oradea la studii şi care au venit însoţite de mai mulţi prieteni din Oradea la deschiderea sălii lui Rengle.

În ultimele minute ale class-ului, Rengle le-a propus învăţăceilor să facă un cerc şi să danseze pe aceeaşi melodie în stilul lor.

Cursurile au fost gratuite şi vor continua şi duminică pentru cei care s-au înscris din timp pe site-ul şcolii NOW.

Urban şi MTV

De luni, la NOW vor fi disponibile cursuri de Street Dance, Hip Hop, K Pop, MTV Comercial (unde orădenii vor învăţa coregrafii din clipuri în vogă în prezent), Urban Dance, Yoga, Latino, Zumba şi Easy Dance (destinat celor care nu au mai făcut cursuri) şi Mini (unde copiii de 3 şi 4 ani vor învăţa primele mişcări de dans)

Totodată, săptămâna viitoare Rengle va susţine alte două class-uri, tot pe manele, cu dans pe tocuri, dedicate dansatorilor avansaţi. "Voi încerca să ajung în Oradea în fiecare lună şi să aduc tot timpul câte o personalitate", a spus dansatorul pentru BIHOREANUL.

Spre deosebire de celelalte cluburi de dans din Oradea, cei care doresc să participe o vor putea face pe bază de abonament cu intrări, fiind repartizaţi la cursuri de dans potrivit grupei lor de vârstă. Un abonament cu 8 intrări costă 200 de lei, iar cu 12, 250 de lei.