Chiar dacă iluminatul a fost oprit, Parcul 1 Decembrie a strălucit la lumina lumânărilor sâmbătă seara. Devansat cu trei săptămâni din cauza vremii ploioase, Festivalul Luminii a fost aşteptat de mulţi orădeni, dovadă fiind sutele de persoane care s-au plimbat pe toate aleile parcului, bucuroşi să vadă miile de lumânări aliniate în gulguţe colorate.

Organizat de cercetaşii din filiala orădeană a Organizaţiei Cercetaşii României, împreună cu colegii lor din Arad şi cu cei de la Liceul Don Orione, Festivalul Luminii şi-a propus să-i facă pe orădeni să se bucure de lucrurile mărunte. Aşa că orădenii au admirat expoziţii de pictură şi de sticlă pictată, au vizionat piese de teatru şi i-au ascultat cântând pe mai mulţi artişti orădeni. Un punct de atracţie al parcului a fost şi colţul Crucii Roşii Oradea, unde orădenii au primit lecţii de prim-ajutor.

Cei mai mulţi dintre cei prezenţi au fost adolescenţi şi părinţi cu copii şi aproape nimeni n-a ratat ocazia să se pozeze cu gulguţele colorate puse de cercetaşi prin parc. Astfel, lumina plăpândă a lumânărilor a fost completată frecvent de cea albă a bliţurilor telefoanelor.

După trei ore de relaxare, cercetaşii au rămas să strângă lumânările din parc, în timp ce orădenii au plecat spre case, bucuroşi că şi-au petrecut o seară relaxantă în aer liber.