Filarmonica de Stat Oradea începe în această săptămână stagiunea concertelor educative, adresate elevilor care vor să înveţe despre concertele simfonice.

Potrivit unui comunicat al instituţiei, prima temă abordată este Orchestra de coarde, temă ce va fi repetată de cinci ori. "Programul cuprinde compoziţii de Corelli, Dittersdorf, Mozart, Ceaikovski şi include prezentarea instrumentelor, a grupurilor de instrumente şi a genurilor muzicale specifice orchestrei de coarde, din trei perioade: baroc, clasicism şi romantism", se arată în comunicatul Filarmonicii. Dirijorul concertelor este Jankó Zsolt.

Primul concert va avea loc vineri, 15 octombrie, de la ora 14, şi se adresează elevilor maghiari. Pe 22 octombrie vor avea loc 2 concerte, unul de la ora 12.30 şi altul de la ora 14, cu explicaţii în limba română. În data de 29 octombrie vor mai avea loc două concerte: unul de la ora 10, cu explicaţii în limba română, şi altul de la ora 12, cu explicaţii în maghiară.

"Şcolile sau clasele care doresc să încheie abonamente pentru concertele educative pot contacta organizatorii de spectacole la Filarmonica de Stat Oradea, la numerele de tel: 0259-430.853 (Caserie Filarmonică) sau 0770-111.309, 0728-078.721(Movik Katalin)", se mai arată în comunicat.