După Sibiu, Cluj și Târgu Mureș, cea de a X-a ediție a deja consacratului turneu SoNoRo Conac ajunge marți și la Oradea, unde Filarmonica găzduiește, începând cu ora 19, în sala Enescu-Bartok, un concert de cameră susținut de muzicienii Răzvan Popovici (violă), Boris Andrianov (violoncel) și Freddy Kempf (pian).

Programul ediției intitulate La Grande Belleza include piese de: Clara Schumann - Trei romanțe pentru violă și pian, op. 22, Robert Schumann - Fantasiestücke pentru violoncel și pian, op. 73, Astor Piazzolla – Le Grand Tango pentru violoncel și pian și Johannes Brahms – Trio pentru violă, violoncel și pian în la minor, op. 114.

„La Grande Bellezza este omagiul pe care îl aducem vieții, bucuriei întâlnirii cu muzica și cu persoane dragi, în spații în care este celebrată frumusețea, armonia, grija pentru artă. În cele nouă ediții ale turneului SoNoRo Conac am descoperit splendoarea unor clădiri și ale unor timpuri care, deși au fost tulburi, nu au trecut fără a lăsa ceva valoros în urmă”, a spus Răzvan Popovici, directorul turneului SoNoRo Conac. 

În precedentele nouă ediții, concertele au scos la lumină, prin intermediul muzicii, peste 100 de locuri legendare, mai puțin știute din țară, cum ar fi castele, case, grădini și conace.

„La ediția aniversară de 10 ani, SoNoRo Conac reamintește că muzica clasică trebuie să se reîntoarcă în filarmonici, în fața unui public dornic să revină la un cotidian alcătuit din ritualuri menite să cultive frumusețea și pacea fiecărei zile. În același timp, de pe harta locurilor acestei ediții festive nu putea să lipsească Oradea, orașul care a primit anul acesta titlul de „Cea mai bună destinație europeană Art Nouveau în Europa”, au adăugat organizatorii.

Accesul la concert este liber, pe bază de rezervare a locului, și va fi urmat de un cocktail oferit de Illy și vinurile Avincis.

De asemenea, prin intermediul proiectelor muzicale SoNoRo Conac, se poate susține integrarea copiilor refugiați ucraineni în sistemul de învățământ românesc sau asigurarea de asistență medicală, materiale sanitare sau echipamente, trimise în zona afectată de război.

Cei care doresc să se alăture celor două cauze, pot dona pe site-urile www.narada.ro/doneaza, respectiv www.zidebine.ro/doneaza/transfer bancar.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!