Toţi comercianţii din sectorul legume-fructe al Pieţei Rogerius vor fi mutaţi la începutul lunii aprilie cu mesele într-o construcţie pe structură metalică uşoară în formă de cort, instalată de Administraţia Domeniului Public Oradea pe o bună parte din parcarea Spitalului Municipal "Gavril Curteanu".

Măsura a fost luată pentru ca pieţarii să-şi poată continua activitatea şi în timpul lucărilor de reabilitare şi transformare a Pieţei Rogerius într-un aşa numit centru de afaceri cu produse agroalimentare, executate de Trustul de Instalaţii Montaj şi Construcţii Cluj, în valoare de 22,9 milioane de lei.

"Cortul" achiziţionat şi montat de ADP Oradea a costat 36.000 de euro. "Toţi cei circa 360 de comercianţi care îşi desfăşoară activitatea în sectorul de legume-fructe, inclusiv comercianţii de flori şi cartofi, îşi vor găsi locul în această construcţie provizorie. Aici vor avea cu siguranţă câte o masă", a afirmat pentru BIHOREANUL Liviu Andrica, directorul ADP Oradea.

De asemenea, instituţia va achiziţiona o extindere la această construcţie, unde vor fi amplasate mesele cu flori, dar şi 9 vitrine pentru lactate. Lucrările de amenajare vor fi gata până la începutul lunii aprilie

În acest context, Andrica a luat decizia să-i mute, în schimb, pe comercianţii de aranjamente funerare definitiv în Piaţa Ioşia. "Acolo este spaţiu şi au mai multă expunere. De asemenea, se găsesc mai uşor locuri de parcare", a declarat Liviu Andrica, adăugând că instituţia a luat decizia să-i mute pe toţi comercianţii de coroane şi jerbe din pieţe doar în cele din Nufărul şi Ioşia.