În jur de 70 de invitaţi, personalităţi din PDL, şefi de instituţii sau primari din judeţ, oameni de sport şi angajaţi ai Prefecturii au luat parte, joi după amiază, la ceremonia de instalare în funcţie a noului subprefect, Sorin Buhaş, şef al Direcţiei Judeţene de Sport.

Cel care a dat citire hotărârii de Guvern prin care Adelina Coste (care a demisionat săptămâna tecută din funcţie, pentru a se ocupa mai mult de politică) a fost eliberată din funcţie şi, respectiv a celei de numire în funcţie a noului subprefect Sorin Buhaş, a fost secretarul de stat din Ministerul Administraţiei şi Internelor Mihai Capră, sosit special la Oradea pentru eveniment.

"Sunt convins că domnul Buhaş va face echipă cu domnul Ghilea, mai ales că suntem în plin program de organizare a alegerilor locale", a spus Capră, declarându-se convins că "tinereţea şi abnegaţia de care dă dovadă" Buhaş sunt suficiente pentru a-şi duce la îndeplinire sarcinile.

Aşa cum se procedează la asemenea evenimente, Buhaş a jurat, cu mâna pe Biblie, să respecte "Constituţia şi legile ţării" şi să facă "cu bună-credinţă tot ceea ce-mi stă în putere" pentru binele locuitorilor judeţului.

Un moment inedit a fost însă când secretarul de stat Capră l-a întrebat pe proaspătul subprefect cine este naşul lui, făcând referire la unele speculaţii din mediul politic şi din presă, cum că Buhaş ar fi finul prefectului gavrilă Ghilea. "Se află în sală?", a întrebat Capră, iar momentul s-a lăsat cu râsete între participanţi. "Nu, din păcate nu este în sală", a spus Buhaş amuzat, respingând astfel bârfele care circulau în ultima perioadă.

Între priorităţile sale ca subprefect, Buhaş a zis că "obiectivul principal este organizarea alegerilor locale" şi "ducerea la îndeplinire a actului de guvernare". "Sunt decis să confirm încrederea acordată", a promis el, adăugând că va "servi legea şi cetăţeanul". Subprefectul şi-a încheiat discursul rostind, la fel ca la jurământ, "aşa să îmi ajute Dumnezeu".

În luarea sa de cuvânt, prefectul Gavrilă Ghilea şi-a exprimat încrederea şi susţinerea pentru Buhaş, dar a ţinut - la fel ca Mihai Capră sau preşedintele Consiliului Judeţean Radu Ţîrle - să îi mulţumească Adelinei Coste, pentru modul în care s-a achitat de sarcini.

"Pentru mine a fost omul numărul unu, care m-a sprijinit în toate acţiunile. A fost persoana cea mai de încredere. Dar eu respect decizia dumneaei de a merge în politică şi sunt convins că şi acolo va fi tot atât de bună. Sper că vom colabora în continuare şi că nu se va duce departe de Prefectură", a spus el.

De alfel, în scurta sa cuvântare, pe lângă susţinerea noului subprefect, Adelina Coste a lăsat impresia că va reveni în curând alături de prefect. "Vă asigur că pentru mine administraţia nu este un capitol încheiat", a spus Coste, întârind, astfel, voci care afirmă că demisia Mironei Olteanu de la şefia Cancelariei Prefectului a fost de fapt o sacrificare a jurnalistei, căci funcţia îi va reveni, din nou, Adelinei Coste.