Venirea iernii şi a zăpezii le-a dat motive de bucurie şi animalelor. Administraţia Parcului Natural Apuseni, entitate în subordinea Romsilva, a făcut publice imagini suprinse de camerele de supraveghere din pădurile ariei protejate, în care mai multe căprioare zburdă şi se joacă în zăpadă.

La un moment dat, în joacă li s-a alăturat şi un cerb tânăr, care are maximum trei ani, după estimările specialiştilor.

„Ora de joacă. Grup de cervide surprins de camerele de monitorizare amplasate de rangerii parcului”, au explicat reprezentanţii APNA pe Facebook, unde au postat înregistrarea video.

Ciuta, femela cerbului, este un animal erbivor care are habitatul în zone montane sau deluroase cu păduri întinse. Începând cu perioada împerecherii, care debutează toamna, până când fată, ciutele trăiesc în cârduri, conduse de regulă, de ciuta cea mai bătrână. În cârdurile de ciute sunt amestecaţi, întotdeauna, viţei şi chiar cerbi din al doilea an.

Pădurile Parcului Natural Apuseni asigură prin fauna bogată toate condițiile de liniște, hrană și adăpost necesare unui habitat sănătos, susţin reprezentanţii Romsilva.

Imaginile surprinse sunt o delectare pentru ochiul privitorului, dar și o bună motivație pentru a ocroti natura și vietățile sălbatice.